Känguruchicks





Gott nytt år hörrni!

11:13 ▲ 30 december 2013
Tjingtjong långkalsong! Emmish här igen.

Har spenderat denna fina måndag med en morgon i äkta Stockhome-anda (=gosa ner sig i soffan med täcke framför Friends), sedan åkte Adam och jag till bibblan och bytte ut lite filmer (biblioteket här är det bästa, man kan låna filmer och serier helt for free). Sen la vi oss i en park mittemot och bah myste i solen. Kalle anlände efter ett litet tag, och sedan gick vi till affären för att handla det som handlas behövde inför morgondagen.

Planen inför nyår är att Frida ska med Maria och hennes pojkvän Josh till en fest vid en strand (lite diffust jag vet) medan jag och de andra ska stanna kvar här i city. Käka tre-rätters i lägenheten och sen bege oss till en fest som jag inte riktigt förstår var den ligger. I slutet på Chapel Street men i St Kilda, om det säger er något.
Så planen är alltså att Frida och jag inte firar tillsammans. Men ska la bli ett trevligt nyår ändå kan jag tro.

Vad som förresten kommer bli ännu trevligare är att Ellinor, som just nu befinner sig utanför Perth, bokat en biljett hit!!!! Den 20e kommer hon och bor hos oss i nån vecka och jag verkligen dör vad kul det ska bli. De andra tu Malin och Belinda som också befinner sig borta på västkusten kommer efter henne, några dagar senare. Så aa taggar verkligen inför att få visa de tre vad vi stojsar med här.
Om någon annan känner för en guidad tur i Melbourne är ni mer än välkomna!

Detta var vad vi gjorde på julafton - hängde i solen.


Kalle var mer än nöjd efter en nattlig shoppingtur vi hade häromdan.

Julhälsning från Emmish

08:23 ▲ 23 december 2013
Den senaste veckan har vi varit på 8-dollars-bio och sett American Hustle (svinbra tyckte jag, dock inte Frida), haft film- och pizzamys med våra grannar, kollat när Kalle spelat på en bar igen, varit på poolparty och parkfest och så igår hade vi julafton i Stockhome (som vårat lilla kollektiv så fint heter)!
Vi laddade upp med julbord, julmusik och klappar, och det vart en himla lyckad liten julafton. Fick matkoma och ett lyckligrus för att alla hade lyckats så bra med sina klappar. Frida fick en reseplånbok för pass och biljetter av mig och jag fick ett kort med fyra tjänster (göra frukost, laga middag, diska och vika tvätt) av Adam som DEFINITIVT skall utnyttjas till fullo.
 
Himla fina roomies vi har. Som vi för övrigt antagligen lämnar om en månad. I slutet av januari går ju lägenhetskontraktet ut och ingen vet riktigt om de ska förlänga. Jag har börjat se mig om efter farmjobb för att tjäna in lite cash till resandet. Och vad de andra ska göra är nog ingen riktigt säker på. Så i varje fall jag känner lite ångest över att vi har så kort tid kvar tillsammans. Dessa två månader har hittills varit så himlahimla bra. Men minst en månad har vi ju kvar tillsammans, så lika bra ska väll den bli.
 
Men här närmast kommer jul och nyår. Förutom igår har jag inte haft någon julkänsla what so ever. Det ska verkligen inte vara ljust och varmt under juletid.
Morgondagen ska antagligen spenderas med att alla jobbar. Så jag får la burra ner mig ensam i soffan och öppna de små julklapparna ni skickat hit (gullegrisar). Nyår har vi pratat lite smått om att fira på stranden.
 
Så god jul och gott nytt år älskade svennebananer!
 
Lucia i Svenska kyrkan
 
Jag och Adam + våra svenska grannar + ytterligare en svensk som hette Simon
 

Sorry guys

04:51 ▲ 07 december 2013
Tjäna! Vi vet att vi skriver ganska så jättedåligt. Men vi väljer att skylla det på att vi faktiskt inte har nått internet hemma (och antagligen aldrig kommer få). Sen har vi egentligen inte så mycket att berätta. Vi bara lever på. Men vi ska försöka att bli bättre på och uppdatera!!
Cheeeeeers!