Känguruchicks





Bus och frågetecken

04:27 ▲ 27 februari 2014
Tiden här börjar rinna mot sitt slut. För Frida redan imorrn då hon beger sig mot Nya Zeeland för nya äventyr!
Så ja, vi skiljer på oss. Detta för att efter dessa månader av rumsdelande har vi kommit på att vi hatar varandra. Eller bara för att våra planer och drömmar går åt olika håll.
Jag velar fram och tillbaka på hur jag sla göra. Stanna en månad till? Åka på farm? Frågetecknen är många, och det är omänskligt kort tid innan de måste redas ut. Men har nog kommit fram till ett tillfällig beslut där det bara är några kvoter kvar som behöver lösas.
I varje fall är vi glada för Fridas skull för hon kommer ha det så jädra kul. Kommer sakna henne dock. Nu kommer vi nog inte ses förrän om lika lång tid vi varit här?? Hur tusan ska vi klara oss.

Annars då, vad har vi gjort den senaste veckan..
Jag har startat ett prankkrig. Det började med att jag var ensam hemma och bestämde att jag skulle röra om lite i grytan. Så jag bytte sida på grabbarnas rum. Så Adams saker var på Kalles sida, och tvärtom. Bästa. Pranket. Nånsin. Efter det har jag gått och fasat för vad hämnden ska bli. Hann precis lugna ner mig tills jag kom hem i förrgår och hittar min väska i trappuppgången med en lapp där det sammanfattat står "hejdå". Så där låg alla mina saker och jag lever nu i en resväska tills jag tar tag i och packa upp igen. Hämnden ska bli ljuv.

I söndags var jag på kasinot med grabbarna och kollade på hockey-finalen! Otippat jag vet. Lyckades zoona ut varje gång nått kul hände. Inte ens en vinst vart det. Stämningen var taggad i alla fall! För kanadensarna...

Det har varit ovanligt händelselösa dagar. Den mesta tiden har gått åt att kolla upp alla alternativ på vad min framtid här skall bli. Har kommit fram till ett vägskäl där jag inte riktigt vet vilken riktning jag ska ta. Hade en klar bild på hur jag skulle göra, tills när Frida kom med några visa ord och tankar. Så nu är vi tillbaka på ruta ett igen. Får återkomma när jag har en inte lika diffus bild på vad som komma skall.
Annars har vi mest degat framför OS. Har blivit tvingad till att tycka om det eftersom det har stått på 24/7. Så mama Jussi bli lite stolta tack.

Igår var det Somewhere-kväll eftersom att det är onsdag och man inte kan bryta traditioner. Det var Fridas sista så det ska firades med bomber och granater.
Idag hänger jag på henne när hon springer runt och fixar det allra sista innan avfärd. Sen har vi bestämt att vi ska äntligen gå påutomhusbion ikväll och ha det mys.

Hoppas ni där hemma har det grymt. Puss och kram!

Gänget när vi grillade härom veckan.

Bilder från white night festival. ALDRIG sett så mycket folk på ett och samma ställe.


Grattis!!

12:54 ▲ 11 februari 2014
Dagarna bara går och går och går.

Under föregående vecka har en stor gratis-festival pågått. Så i söndags åkte vi dit för le grand finale.
Förfestade lite hos vår nya roomies kompisar och åkte sen ut till St Kilda. Var riktigt nice och längtar så jädra mycket till den svenska festivalsommaren.

Igår hade vi vår första födelsedag!!! Adam fyllde 22 så det firades med skrik och jubel. Typ.
Spenderade förmiddagen med honom och kollade på vår favvoserie New Girl. Sen åkte han iväg så jag och Kalle funderade på vad vi skulle hitta på. Gick till affären och köpte pizza-ingredienser, bak-grejer och ljus. Gjorde grym pizza och improviserade fram ännu grymmare kladd-ägg-mousse-grej. Matkoma på det.
Sen åkte vi på bio med grannarna och såg Inside Llewyn Davis. Men många somnade så tror inte någon riktigt förstod vad filmen handlade om. Minst sagt jag.

Resten av veckan kommer bestå av ännu mer födelsedagsfirande. Grabbarna ska ha grillning på torsdag eftersom att även Kalle fyller år, på fredag.
Förutom det är planerna små. Vi tar dagarna som de kommer. Kanske den bästa egenskapen man får av att vara här.


Sluta lämna oss

11:09 ▲ 06 februari 2014
Hejsansvejsan! Är en lite känslomässig vecka just nu. I måndags åkte Ellinor, Malin och Belinda och idag lämnade Liv oss. INTE OKEJ.
 
Det har ju dock blivit bra avslutningsdagar. I lördags var vi uppe i Eureka Tower med Ellinor. Det är den högsta byggnaden här i stan så man har en sjuk utsikt.
Satt där vid solnedgången och hade picknick. Sjukt mysigt.
 



Efter det har vi varit på födelsedagsfest, haft avslutningssushi i biblioteksparken med tjejerna innan de hoppade på sitt flyg, sen hade grannarna sin kontringsskattjakt i måndags. Det hela gick ut på att vi hade på oss fula kläder och tävlade mot varandra (vi båda vann över Kalle i alla fall vilket är viktigast).
Och i förrgår åkte Emma, Adam och Kalle till svenska kyrkan på en liten kubbturnering. Var sjukt stelt så vi drog med oss lite folk vidare till en bar där Liv och Frida anslöt.
 


Igår hade vi typ avslutningsdag med Liv. Mös ihop och kollade på Stockholm Boogie, som vi pratat om enda sen vi flyttade ihop och på kvällen spelade Kalle på Somewhere så vi spenderade kvällen där. Det gick skitbra för lille bubben, han är så duuutti.
Men wäh, det kommer bli så himla tomt utan vårat Liv. Att leva så tätt inpå varandra och att hon sedan bara försvinner när man inte alls vet när man nästa gång kommer ses.
 
Till gladare saker - just nu är Frida iväg på en tvådagars-trip till great ocean road woopwoop!