Känguruchicks





Besök från väst

13:14 ▲ 25 januari 2014
Ännu en vecka har passerat och ganska guld värd har väll den varit.
Tidigt i måndags morse kom Ellinor och jag mötte upp henne kramandes och lite bölandes i city. Åkte hem och presenterade henne för vännerna, och efter det har bara tiden passerat.
Vi har varit på bar och druckit öl-jugs för 6 dollar. Vi har hängt med Kalle och spelat gura (bidrog sjukt mycket med min lena röst). Vi har hängt vid floden med grannarna och lekt lekar. OCH SÅ VIDARE.
Inatt kommer resten av gänget hit och imorrn är det australia day vilket är typ större än nyår. Vissa jobbar och vissa ska på Avicii. Tills dess får jag underhålla mig själv men en är la ingen främling för det.

Bild från Brunswick St när vi var där igår och gjorde ett shoppingförsök.

Nu har vi precis varit här inne i city och käkat lite sushi. Snor lite internet i väntan på tramen, sen är planen att gosa ner sig framför en film. Ahhh bästismys som jag saknat dig (man klarar sig uppenbarligen inte så bra på bara 1/4 bästisumgänge, behövs minst 1/2, ni andra två får dock mer än gärna ansluta)

Over and out från er bästa Emmish.

(Förresten vill ni höra Ellinors sida av saken kan ni gå in på hennes blogg ellinorsaventyr.blogg.se. Hon är antagligen bättre än mig på bilder)

Starstruck på jobbet

07:40 ▲ 22 januari 2014
Hallå där Frida här!
Tänkte bara berätta (skryta) lite om vilka häftiga stammisar vi har på jobbet. Ni vet tennisstjärnan Novak Djokovic, han hade långlunch och tack vare honom har jag nu fått erfara en starstruck kvinna i 50-årsåldern och att smuggla ut en kändis genom bakdörren. Ni hör ju bara hur spännande det var!

En av finalisterna i big brother som alla tjejer är helt galna i har varit här på fika.

Haha flinar fortfarande åt tjejen jag serverade som inte visste vad hon skulle ta sig till och de två mammorna som inte ens visste vem de blev exalterade över.

En grupp footie-spelare kommer hit nån gång i veckan. Med träningskläder på sig. Skitsnygga är dom och spelar i den professionella ligan. Ja ni hör ju hur insatt jag är i sporten men häftigt ändå. Dock pinsamt när Aly hela tiden påpekar hur snygga de är så jag går och rodnar. Men men killarna får sig ett gott skratt iaf!

Juste idag hade vi en photos shoot här med. De förbereder sig inför en stor catwalk visning nästa vecka. Har kag sagt hur ful man känner sig när man är omringad av 20 snygga modeller??


Aldrig svettats sahar mycket

06:43 ▲ 17 januari 2014
Skrev ett langt och klagosamt inlagg om varmen. Sen fros datorn och allt forsvann.
Men kort och gott: underskatta inte att frysa, det har ar olidligt.
Vi har forsokt hantera veckan med att fly faltet till alla platser dar aircondition tankas finnas. Mesta delen har faktiskt spenderats pa stranden, som ar enda platsen man faktiskt kan vara pa utan att kollapsa. Sa helt bedrovligt har vi ju inte haft det, forutom pa natterna nar det inte ens da gar ner till under 30 grader (sov med en fryst vattenflaska som gosedjur inatt). Alla har flyttat ut till sofforna framfor flakten sa vi har haft ett redigt pyjamasparty.
 
Och idag ar det forresten bara tre dagar tills Ellinor landar har i la stada!!!!! SA HIMLA TAGGAD! Att antligen fa krama om en av vara basta ska bli sa jakla underbart! Du kommer fa kanna pa sa mycket karlek unga dam.
 
Snodd fran Kalles instagram.

Bilder från vårat julfirande

10:14 ▲ 16 januari 2014
Bättre sent än aldrig, right...


Akvariet

03:13 ▲ 15 januari 2014
Häromveckan bestämde vi oss för att nu är det banne mig dags för att se oss omkring här i stan och turista lite. Så vi begav oss till akvariet och sprang runt där i några timmar. Sjukt mycket olika konstigheter, men det bästa var nog ändå pingvinerna.
 
Efter det köpte vi med oss pizza och satte oss vid floden med alla fiskmåsar.
 

Ingen riktigt förstod vad Kalle höll på med...
 

Inget händer men så gjorde det det ändå :PPPppPPPppp

05:10 ▲ 14 januari 2014
Det påminns hit och dit om att vi bör "skriva blogg" men det så att säga händer inte så mycket nytt.
 
I veckan ska det bli högtryck så då jäklar ska våra bleka spiror inta den gyllene nyans vi hoppades få när vi kom hit.
 
Lite jobbiga nyheter har vi ju dock och delge. Enda sedan vi flyttade in har Maria fått en jäkla massa myggbett. När hon började sova hos sin pojkvän och Alexandra istället började sova i hennes säng fick även hon samma bett. Så de tu kom fram till slutsatsen att vi möjligtvis har vägglöss...
Vår landlord kom hit med en saneringsgubbe och rätt hade flickorna. Som tur är måste det varit i ett tidigt stadie för ingen av oss andra har märkt av det. Men förbannat äckligt är väll likväl det. Det bara kryper i skinnet och för varje litet märke man får blir det småpanik.
 
Men lite roliga nyheter har vi också. Eftersom att Maria nästan aldrig sover hemma så kom hon på att hon skulle lika gärna kunna hyra ut den nysanerade sängen, så det var sagt och gjort. Idag kommer en svensk tjej och ska bo hos oss tills Ellinor tar över om en vecka. Sjukt spännande!
 
Nu har också tennisen börjat här i stan! Kan inte säga att vi märkt av någon vidare stämning än (mer än att det går på tv hela tiden), men den lär väll komma eftersom att det här är typ den största händelsen på året här i stan.
 
Och häromveckan när vi kom hem från akvariet (som får bli ett eget jäkla inlägg, hade visst mycket att berätta) satt det en liten lapp på vår port. På lappen var det en förfrågan om vi ville vara med och leka från våra grannar och självklart bangade inte vi på det! De hade alltså ordnat en skattjakt runt området som slutade med en spelkväll hemma hos dem.
Efter det ville vi såklart kontra och ordna en ännu bättre skattjakt så det ägnade vi hela torsdagen åt (vart asbra).
Och denna battle mellan kollektiven måste vara den bästa idén nånsin! Nu väntar vi bara spänt på vad tjejernas nästa drag ska bli.
 
 
Så ja, lite saker händer det ju. Skulle kunna säga att vi lovar och förbättra skrivandet här, men det har vi redan gjort så mycket så det verkar ju inte lönt...
 
Och nu - random mobilbilder:
 
Onsdagsöl på Somewhere som vanligt
 
Emma var på söndags-äventyr med Liv och Adam i St Kilda.

Gott nytt ar da!

06:55 ▲ 06 januari 2014
Frida skrev ju om sitt nyar sa kanske ska jag skriva om mitt (utan svenska bokstaver, blir kul).
 
Det var jag, Adam, Kalle och Liv som hangde kvar i city. Grabbarna hade bestamt att de skulle laga middag, och Liv var pa jobbet, sa hemmafrun Emma startade dagen med att stada lagenheten lite latt. Ni dar hemma borde bli imponerade av mig, har pa riktigt blivit en hemmafru.
Sen begav sig jag och boysen ut pa fard till mataffaren for att handla det sista som behovdes. Det slutade med att vi var sa fullastade sa vi tog en taxi hem. Antagligen den mest varda taxiresa jag akt.
Sen satte de igang och jag tog tag i och gora v mig, som man sager i Skane (de har ett helt eget sprak dar nere...)
Sen satt vi alla fyra och at oss igenom varan treratters (som kanske ska kallas tvaratters for vi orkade aldrig efterratten...)
Efter det letade vi ratt pa en taxi och akte ut till St Kilda for att hamta upp tre av vara grannar. Sen begav vi oss alla sju till ett partey som en snubbe som haller i open-mic-kvallarna pa en bar dar Kalle brukar spela. Pa festen fanns det bade DJ och rokmaskin sa det var riktigt fett!
Klockade in det nya aret med kompisarna vid min sida, sa det vart ett lyckat nyar! Basta delen var vall att man kunde ga barbent och utan vinterpalsen. Och att vi kunde ta oss hela vagen hem via tram (sparvagn for er icke internationella)! Alskade Melbourne, det gjorde du bra.
 
Sen nar jag vaknade upp dagen efter fick jag spendera hela den ensam, for alla var och jobbade. ALLTSA den rastlosheten. Har gatt fran att alska och vara ensam hemma till att verkligen hata det.
Det slutade i varje fall med att jag stadade hela lagenheten, och nastan hoppade pa mina roomies nar de kom hem.
 
Sa det var mitt nyar. Dock ingen rast eller ro. Varan onsdags-tradition har ju blivit att ga till ovannamnda bar och kolla nar Kalle spelar gura, och denna gang var inget undantag. Dock var det bara Liv och jag som hangde pa. Men vi hade det ju trevligt anda.
Liv gick hem efter att Kalle spelat. Men jag och Kalle hangde kvar lite, och tankte ga hem strax efter. Men det slutade med att vi var kvar till stangningsdags... Alltsa alla som spelar dar ar sa jakla duktiga, och i onsdags var de tusan bast av alla ganger. Sa det vart ett riktigt bra avslut pa en lang dag!
 
Och resten av veckan har spenderats med lite allt mojligt. Bland annat att Liv och jag igar spenderade over tva timmar pa Big W och bara sprang runt som barn i en godisaffar, och sen bowlade vi med grannarna pa kvallen. Det gick jattedaligt men det behover vi inte diskutera.............
 
Och sen tog jag som vanligt inga bilder. Borde ha som nyarslofte och forbattra mig...

Nytt år nya tag

06:11 ▲ 02 januari 2014
Hej gott folk där hemma. Frida här som tänkte berätta lite kort kort om mitt nyår. Jag drog till sydligare breddgrader, två timmars bilfärd, för att fira nyår i ett strandhus. Blev upphämtad direkt från jobbet av Alexandra, Maria, Josh och Michael. Vi festade till det och drog till en bar.

Dan efter hade vi tänkt dra till stranden med jetski och vattenskidor, ta en tripp till en ö. Dock förstörde värdet våra planer, som vanligt. Det spöregnade och blåste storm. Blev en chilldag med film, spel och mat istället.

Hoppas ert nyår var lika grymt och nu håller vi tummarna för ett superdupermegabra år!!

















Kulturell dag?

05:47 ▲ 02 januari 2014
Kände att det var dags att va lite turistiga och kulturella så vi begav oss till stadsbiblioteket för att se deras utställningar. Slutade med mer flum än seriöst tittande. Vad de andra tyckte om oss skiter vi i. Vi hade roligt.
Nu ska vi gå ut och njuta av det fina vädret med lite picknick i en park. Ni får njuta av kylan och bilderna. #kämpasverige