Känguruchicks





Great ocean road

10:11 ▲ 30 mars 2014
Åh kära familj (eller rättare sagt mormor och pappa) tack ska ni ha för att ni gjorde det möjligt för mig och hänka denna roadtrip. För bra har det varit.
 
Började i tisdags med att jag och grabbarna åkte in till stan och skulle hämta bilen. Det första vi får höra är att det inte är möjligt för oss att hyra en bil eftersom att de flesta företag kräver att man är över 25 om man vill ha en bil som är större än fyra säten. Så med hjärtana nere i marken sprang vi runt till alla olika företag och på den allra sista säger den lilla kinesen i kassan att de har en ledig och att den är vår. Så snacka om att vi var peppade när vi begav oss hemåt i den.
Sen packades, handlades och fixades det tills vi äntligen var iväg med resten av gänget!
Känslan att slå på Oskar Linnros Genom Eld när man ser stan bakom sig och har dessa dagar framför sig var obeskrivlig. Alla var rätt lyriska.
Efter lite körande med några småstopp kommer vi fram till en mysig liten stad som hette Lorne. Letade sovplats och slutade upp med att vi hittade en lite avsides precis vid vattnet. Stod och beundrade den SJUKA stjärnhimmelen ett tag innan vi slog upp tältet. Men alltså HIMMELEN. Har aldrig skådat något så fint och så mycket stjärnor.
 
 
Dag nummer två började med att vi försov oss. Ledsna var vi dock inte eftersom vi dukade upp världens fetaste frukost med pannkakor, nutella och jordgubbar. Efter att ha smällt i oss det var vi once again ute på vägen.
Stannade där stannade skulles och på några små spontana ställen. Hur underbart är det inte med roadtrip? Friheten att inte behöva stressa, stanna och titta på vad man vill, skratta/sjunga/prata på vägens gång. Skala 1-10 skulle jag definitivt säga att det är en galet stark tia
 
 
Dagens två bästa stopp var antagligen där man kunde mata massa papegojor (och där vi även såg våra första koalor) och det andra måste varit vid de 12 apostlarna. Så himla fint och mäktigt. Vi stod där och bah "ÄR detta på riktigt??".
 
 
Planen för dagen var egentligen att vi skulle ta oss ända till en nationalpark, men i och med att vi tagit lite för lång tid på oss under dagen hamnade vi istället i nån mysig liten stad. Stannade vid stranden och drog ett bad innan det var dags för lite käk. Sedan letade vi ny sovplats och hamnade precis bredvid campingen på en liten gräsplätt (gangsters). Spelade lite ölkubb, burk och betedde oss i allmänhet bah som barn.
 
 
Somnade gott i tältet men vaknade upp till ett vått, grått, disigt väder. Sparkade igång dagen på en gång och drog iväg till Grampians national park. Såg kängurur, världens finaste utsikt och vilken förödelse all skogsbrand gjort. Träden har dock anpassat sig så himla bra för det liksom växte löv på barken. Naturens under!
 
 
SÅ lyckad roadtrip. Äntligen förstod man att vi verkligen befinner oss i Australien och hur jäkla vackert det är här. Var dock så himla underbart skönt att komma hem till Melbourne igen igår kväll.
 
Summa summarum: alla som har chansen borde banne mig åka till detta land. Är så himla käääär.
 
Sen har jag även lite nyheter och delge mig av!
Frida och jag var ju så himla dumma så vi bokade både hit- och hemresa samtidigt. Hemresan var planerad och bli om 1,5 vecka, vilket alltså inte riktigt längre är planen. Vart ju kvar i Melbourne lite för länge. Så har i ungefär en månad grubblat på när och varifrån jag ska åka hem, och så bestämdes äntligen Fiji-planen och jag har nu alltså kunnat boka en hemresa.
Så 10 juni ses vi igen Sverige!!!!!!! Skriv in det i era almanackor! Börja peppa!
Känns så himla sjukt och veta när jag kommer gå på svensk mark igen. När jag kommer få träffa alla. När jag kommer sluta leva livet i vänstertrafik. När jag kommer lämna denna underbara tid.
Är taggad, nervös, ångestfylld och glad på en och samma gång. Men som tur är är det ju lite mer än två månader kvar så ska väll hinna uträtta lite saker innan dess och få ännu fler historier att berätta.

Sweden here I come (typ)

03:00 ▲ 21 mars 2014
Hejsansvejsan! Det har inte hant sa mycket sedan sist, rullar pa med farmletandet. Kanns saaaaa sjukt att snart aka harifran. Sa himla mixade kanslor. Kommer sakna alla manniskor sa himla mycket, och likasa Melbourne. Men pa natt satt ar jag klar och redo for nasta aventyr.
 
Forresten ar jag mitt uppe i ombokandet av hembiljetten. Storsta angesten nagonsin att forsoka bestamma ett datum sahar tidigt, men nu jaklar har jag ett datum kirrat. Aker antagligen fran Sydney den 9 juni, sa antar att jag ar tillbaka i Svedala den 11! Alltsaaaaa sa taggad.
Innan dess ska farmandet bli avklarat, sen har jag och boysen bestamt att vi ska motas upp pa Fiji nagon gang i maj och hanga dar i nagra veckor. Bada, sola, snorkla, surfa, skydivea, and so on. Vi ar sa galet taggade sa det vi slass om just nu ar en Fiji-reseguide jag hittade pa bibblan. Blir typ avundsjuk pa mig sjalv.
 
 
Igar tog vi med oss en boll till en fotbollsplan har i narheten och tanken var ju da att vi skulle spela fotboll med grannarna. Tack gode gud vart bollspelandet aldrig av utan det slutade med att vi satt i graset och lekte lekar istallet. Herreguuud vad jag kommer sakna detta South Yarra-kollektiv.
 
I veckan ar tanken att dra pa roadtrip langs great ocean road. Men min narvaro hanger pa om nagon i min kara familj kanner for och ge en liite tidig fodelsedagspresent, HEHEHE kom igen nu vet ju att ni vill, det enda som kommer kosta ar hyrning av bil och det ar inte ens dyrt. Skulle ni verkligen tillata er sjalva och ha pa samvetet att jag missar detta:
 
 
Asch tycker om er anda.
 
I mandags var det St Patricks Day och det firas en hel del har. Kalle drog med oss till hans jobb sa vi hangde dar hela kvallen och hade det nice.
En annan kvall hade vi mys. Kalle och jag vandrade till affaren och kopte tacos-grejer och hyrde en film. Sen kom Stina och det slutade med att vi som vanligt somnade i soffan.
Gud vad jag kommer sakna detta latsasliv. Puss.

10 mars

00:45 ▲ 10 mars 2014
Idag var tanken, efter några dagar med bara chillande, att jag skulle ta tag i mitt liv och exempelvis starta mitt farmletande på riktigt. Meeeen otur för mig så är det public holiday idag, så alla ställen med internet är stängda. Så tusan, jag får spendera även denna dag på stranden.
Och kanske är det rätt, för det känns att hösten är på G så vi måste verkligen ta vara på de sista sommardagarna. Känns galet att det blir höst här, var inget man väntade sig direkt.
Att ta vara på dagarna är något vi alla verkligen försöker göra nu. Bockar av allt vi inte hunnit se än. Så i torsdags drog jag, grabbarna, Emelie och Felicia till St Kilda en kvart efter solnedgången (att vi alltid ska misslyckas) och kollade på pingvinerna som kryper upp där om kvällarna. Så himla små och söta!! Sen svängde vi även förbi nattmarknaden de har precis vid Luna Park (tivoliparken). Bockade av två saker på listan, sen åkte vi till Elinas och Simons jobb då tanken var att de hade gratis öl och cider, men sen vart det inte så, så det slutade med att vi trötta åkte hem och sov.


Skitdålig bild på en pingvin.

En annan sak jag fått avbockad på min lista är Brighton beach. Firade femmånadersjubileumet med att åka dit igår när alla andra jobbade eller sov. Var så himla fint, men döööötråkigt. Försökte underhålla mig själv med att läsa, bada, glo på alla, men det hela slutade bara med att jag bränt mig.



Och jusste, som jag kanske tidigare berättat om pågår det ett litet krig här hemma. Den senaste händelsen var när grabbarna packade ihop mina saker och ställde ut i trappuppgången. Så häromdan när jag var ensam hemma gick jag bananas i boysens rum. Tejpade Adams säng, hällde mynt i Kalles, staplade stolar och annan skit i båda sängarna, ställde muggar med vatten på golvet och sist men inte minst - öste toapapper över hela alltet. Adam dog när han kom hem och pratade inte med mig på en kvart. Nu väntas tydligen en hemsk hämnd. Så ja, jag är rädd och funderar på att flytta ut... Men de kommer ALDRIG vinna detta.


Over and out från prankkungen.

Join the joyride

10:44 ▲ 06 mars 2014
Howdy mates!
Frida här. Har sen en vecka tillbaka övergett Australien för ett tag och begett mig till Nya Zeeland. Ska resa runt i en campervan här på södra ön i tre veckor tillsammans med Anne-Sophie från Belgien och Joachim från Tyskland. Efter det ska jag och Anne-Sophie irra runt på norra ön i två veckor.
 
Kan säga att vi inte haft så mycket tur med vädret förrän igår när vi kom till Queenstown. Har också blivit drabbade av försenat bagage, strömavbrott och storm med spöregn (vi sover i ett tält uppe på biltaket). 
 
Finns så mycket jag kan berätta, händer nya saker varje dag. Tror dock inte jag ska dra upp allt här. Ni kommer aldrig orka läsa det. Så därför ska jag sammanfatta med lite bilder från mobilen. Finns inte så många bra tyvärr eftersom jag införskaffat mig en proffskamera som jag låtsas förstå mig på.
 
























Det får räcka för er. Nästa uppdatering 48 november 2180. Och nejdå Roxette med joyride var inte första låten vi drog igång idag när vi fixat sladd till radion idag. Nej nej...
 
Nu ska jag sova. Blir en låååång dag imorgon med vandring i tio timmar. Hoppas på att jag överlever så jag kan åka båtturen i Milford Sound på lördag och ösa bilder på vattenfall (LÄNGTAR!!!). God natt familj, vänner och dom jag känner!

3 mars (REDAN MARS??)

04:43 ▲ 03 mars 2014
Inleder detta inlagg med att reda ut vad som verkade vara ett litet missforstand fran det forra inlagget.
Hemfard har alltsa INTE riktigt statt pa kartan. Menade mer om jag ska stanna har i Melbs lite langre, eller aka pa farm, eller vad jag nu skulle gora. Sa andas inte ut Sverige, vi ses inte an pa ett tag.
 
Men ja, Frida har nu alltsa akt. Ar JATTETOMT utan henne wah. Dock inte i lagenheten eftersom vi har en tysk tjej som tagit hennes plats. Ar en himla rotation i hushallet just nu, eftersom att aven Stina och Fanny flyttar ut. Sa deras platser tas av tva nya tjejer, som kom med tysken (eller om tysken kom med dem). Dock kan dessa tva svenska (lang historia om varfor som far dras en annan gang). I varje fall kul med lite english (och ett battre stadschema an vi haft hittills)
 
Har inte hort natt av var lille Fritata an, men kan inte tanka mig annat an att hon har det grymt.
 
Efter att ha sagt adjo till damen i fredags vandrade jag hem till ganget som ville pigga upp och sa da korde jag, Kalle, Adam och Emelie ett egengjort Alias (aka Med Andra Ord). Slutresultatet behover inte namnas, men Kalle, min lagkamrat, var samst.
I lordags fortsatte vi spelandet for jag och Emelie gjorde ett helt eget spel som vi korde med Adam. Gick i stort satt ut pa att man hade olika uppdrag pa varje ruta (t.ex. charader, gora ett bus, nomenome, o.s.v.). Man lar sig sa mycket nya satt man kan spendera sin kvall pa har nar man inte har allt nara till hands som hemma.
 
Igar drog jag och Kalle till Chapel St och hangde med Stina. Traskade lite och glodde i affarer. Sen drog vi hem till oss och spenderade kvallen med filmmys.
 
Hoppas ni har det grymt hemma, och inte saknar mig (inget oss langre, buaahhh) allt for mycket!
 
Le old pic